Julekoncert med Vendsyssel Fælleskor

03.12.2017
Af: Elsebeth Madvig

Onsdag 22. november 2017 i Uggerby kirke

Under ledelse af organisterne Arne Jørgen Fæø, Hirtshals og Peter Lindhardt Toft, Bjergby-Mygdal, leverede det 70 mand store projektkor, Vendsyssel Fælleskor, en flot julekoncert i Uggerby kirke. Koncertprogrammets titel var "Kirkeåret rundt i sange og salmer". Jan Jensen fra Tversted giver koncerten denne flotte anmeldelse:

Vendsyssel Fælleskor skabte igen en fortrinlig og højtidelig stemning i Uggerby Kirke med deres korsang. 70 velklædte korsangere som bl.a. var iklædt røde slipse, sløjfer og tørklæder var i organiseret rækkefølge stillet op i kirken under korsangen. Koret består af: Sopraner, 2. Sopraner, Alter, Bas, og Tenorer, alle sang igennem så det kunne høres. Som tilhører uden viden om hvordan det skal være, kan... man kun sige: Det lød rigtig godt, det var en flot præsentation. Efter kun 7 øve aftener undres man som tilhører over, at de forskellige temaer/stemmer alligevel fremføres så præcise og sikkert som de gør, når dirigenten med sine arme indikerer at nu er det tid.
De 2 Dirigenter Peter Lindhardt Toft, Arne Jørgen Fæø styrede med værdighed det hele kompetent og supplerede hinanden rigtig godt. De skiftedes begge til at spille klaver og på kirkens orgel og til at dirigere det store fælleskor.

Sopran Marianne Højlund fremførte 2 sange solo:
”Skovensomhed” af Peter Heise og Zur Rosenzeit” af Edvard Grieg
Sangene blev begge fremført professionelt og med stor indlevelse.
Efterfølgende klapsalver viste, at tilhørerne havde fået en god oplevelse.

Interessen for Vendsyssel Fælleskor er stor, for kirken var fyldt op.
TAK for en rigtig god kirkekoncert til alle.
mvh Jan Jensen

Del dette: